Psoriazis

Psoriazisul este o afecțiune cronică ce necesită tratament permanent. Pe lângă disconfortul fizic, psoriazisul are și un impact emoțional și social.

Psoriazisul este o afecțiune ce poate interesa pielea, unghiile, articulațiile și anumite organe precum: ficat, rinichi, plămân, ochi. Se poate asocia cu afecțini cardio-vasculare, obezitate, diabet zaharat, hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie, depresie, anxietate și consum crescut de alcool.

Cauza apariției psoriazisului o reprezintă predispoziția genetică și acțiunea unor factori de mediu precum: stressul, fumatul, alcoolul, infecțiile, anumite medicamente precum beta-blocantele.

Se caracterizează prin eritem și scuamă și se poate însoți de prurit. Leziunile se localizează oriunde pe corp și în funcție de gradul de extindere sunt forme ușoare, moderate și severe. Localizările la nivelul pielii capului, zonei genitale și palmo-plantare sunt considerate zone dificil de tratat.

Pot exista forme de psoriazis în care apar leziuni de tip pustulă (psoriazis pustulos). Acestea se pot localiza palmo-plantar sau generalizat.

O altă formă de psoriazis este psoriazisul eritrodermic în care mai mult de 80% din suprafața tegumentului este afectată.

În funcție de gradul de severitate, de localizarea leziunilor și tipul de psoriazis se prescrie tratament local, fototerapie și tratament sistemic.

Vestea bună este că la momentul actual s-au dezvoltat terapii eficiente care pot reda aspectul normal al pielii.

Contactați-mă azi, pentru a afla cum vă pot ajuta.

Nu ai niciun produs în coș.