Cum să vă pregătiți pentru o evaluare dermatologică

  • Home
  • Cum să te pregătești pentru o consultație
Evaluarea dermatologică online

De ce să alegeți o evaluare dermatologică online?

Stiu că timpul reprezintă resursa care nu o mai putem recupera niciodată; tocmai de aceea este important să avem grijă cum îl folosim. Deplasarea la clinică poate să presupună petrecerea unei bune perioade de timp în trafic, iar mie personal îmi place să folosesc timpul într-un mod eficient. Tocmai de aceea m-am gândit că dacă timpul este important pentru mine, cu siguranță este important și pentru dumneavoastră. În acest sens îmi doresc să beneficiați de toate cunoștințele mele profesionale oriunde v-ați afla fără să mai pierdeți timp cu deplasarea la clinică.

Astfel, timpul petrecut pe deplasare vi-l petreceți alături de cei dragi sau făcând activitatea dumneavoastră favorită. În acest sens vă asigur că mi-am dezvoltat o modalitate prin care să putem rezolva on-line motivul pentru care dumneavoastră aveți nevoie de mine. Desigur, vor exista și cazuri în care să fie necesară deplasarea dumneavoastră către clinică însă, cu siguranță, o parte din situație este deja analizată în momentul în care ne întâlnim astfel încât la clinică să beneficiați doar de ceea ce se poate face, prin prezența fizică a dumneavoastră.

Evaluarea dermatologică online se adresează celor care:
Pentru programarea evaluării dermatologice online va rog să urmați etapele de mai jos:

Completare formular de către pacient și încarcare documente – anamneza, imagini leziuni, analize sau alte documente medicale, acord informat pacient

Alegerea programarii (data si ora)

Dupa trimiterea formularului se va analiza dacă este posibilă evaluarea dermatologică online

În situația în care este posibilă evaluarea online veți primi un link pentru plata evaluării dermatologice și pretul acesteia pe care o achitați înainte

Dupa achitarea evaluării online veți primi un link pentru videoconferința

La ora și data stabiltă vă recomand să vă conectați cu 5 minute înainte de ora programării

În urma evaluării vi se eliberează un raport al evaluării dermatologice și factură

EvaluareA dermatologică la clinică

La clinică se va face programare telefonică

Spitalul Clinic Colentina
  • Telefon programări (intervalul orar 10:30 - 11:30): 0757506130
Hiperclinica Medlife Grivița
Clinica Zetta

Se va veni cu 10 minute înainte de ora programării. În cazul în care se întârzie se va anunța perioada aproximativă a întârzierii pentru a se putea evalua dacă mai există timp pentru programare sau este necesară o reprogramare.

În funcție de localizarea modificărilor și pentru a se face anumite analize se recomandă să:

Pacientul va veni cu tot dosarul medical care să cuprindă documente medicale pentru toate afecțiunile pe care le are (nu numai pentru cele cutanate): analize, bilete de ieșire din spital, scrisori/rapoarte medicale precum și medicația pe care o administrează.

Va fi examinată zona pentru care se adresează pacientul și în funcție de afecțiune, vârstă, istoricul pacientului se va recomanda o examinare a întregului tegument, nu numai a zonei în care se află leziunea pentru care va adresați.

Examinarea dermatologică se face prin inspecția și palparea zonei. În funcție de afecțiune se pot efectua diverse examinări:

Dermatoscopia:

evaluarea nevilor (alunițelor), evaluarea afecțiunilor inflamatorii cutanate, afecțiunilor unghiale precum si a părului.

Examen cu lampa Wood:

evaluarea unor afectiuni hipo sau hiperpigmentare și a afecțiunilor situate în pliuri.

Examen micologic:

cutanat, unghial sau păr, constă în recoltarea de pe piele a scuamelor prin raclaj sau recoltarea unor fragmente de unghie și păr.

Biopsia cutanată:

este o metodă de diagnostic. Se realizează cu anestezie locală și constă în prelevarea unui fragment cutanat de 3 - 5mm care se trimite pentru examen histopatologic.

1

Premii și distincții

1

Articole științifice publicate

1

Capitole de carte

1

Prezentări congrese

Nu ai niciun produs în coș.