Melasma

Este o afecțiune frecventă, întâlnită mai ales la femei. Se mai numește și ″masca de sarcină″ sau ″cloasmă″.

Se caracterizează prin pete maronii la nivelul feței, gâtului și decolteului.

Afecțiunea apare ca urmare a producerii de pigment (melanina) în cantitate crescută de anumite celulele din piele (melanocite). Acest pigment se depune fie în straturile superficiale ale pielii (melasma epidermică) și/sau la nivelul straturilor mai profunde (melasma dermică).

Creșterea de pigment este favorizată de sarcină, pilule contraceptive, diverse medicamente și afecțiuni hormonale. Expunerea la soare sau alte surse UV va determina accentarea melasmei tocmai, de aceea se agravează vara și diminuează iarna.

Tratamentul este destul de dificil și are ca scop depigmentarea zonelor hiperpigmentate. Melasma epidermică răspunde mai bine la tratament față de cea dermică.

Datorită răspunsului terapeutic variabil cea mai importantă indicație este prevenția. Se recomandă să se evite expunerea la soare iar fața să se protejeze cu pălării cu boruri mari și creme cu factor de protecție speciale, pentru această afecțiune.

Tratamentul melasmei se recomandă să se efectueze toamna și iarna când soarele este mai blând. Terapia melasmei constă în aplicarea de creme pe zonele hiperpigmentare, combinat cu diverse proceduri medicale precum peeling sau laser.

De-a lungul anilor, am tratat numeroase persoane cu această afecțiune cu rezultate bune.

Contactați-mă azi, pentru a afla cum vă pot ajuta.

Nu ai niciun produs în coș.