Eczema

Eczema este o afecțiune dermatologică frecvent întâlnită ce se caracterizează prin prurit, senzație de arsură, la care se adaugă leziuni cutanate în funcție de gradul de evoluție al eczemei.

Eczema acută prezintă vezicule, eritem intens și cruste. Cu cât evoluția este mai îndelungată eritemul scade în intensitate, apare scuama, fisura, iar în caz de evoluție cronică apare lichenificarea (accentuarea cadrilajului normal al pielii).

Cauzele de apariție a eczemei sunt: contactul cu diverse substanțe (eczema de contact alergică sau iritativă), predispoziția genetică la alergii(eczema atopică), tulburări de circulație (eczema de stază), pielea uscată (eczema asteatotică).

Este important să se identifice cauza, tipul de eczemă și gradul de evoluție al acesteia, iar tratamentul să fie adaptat în funcție de acest aspect.
Tratamentul constă în evitarea factorilor care pot induce apariția sau agravarea eczemei. În funcție de tipul de eczemă se indică tratament local și/sau sistemic ce are ca și scop diminuarea simptomelor și prevenirea recurenței.

Eczema este printre cele mai frecvente afecțiuni dermatologice în practica medicală, așadar am căpătat experință în tratamentul acestei afecțiuni.

Contactați-mă azi, pentru a afla cum vă pot ajuta.

Nu ai niciun produs în coș.