Dermatita seboreică

Este o afecțiune cronică ce se localizează în zonele seboreice: zona centrală a feței, scalp, pavilionul urechii și torace superior.

Dermatita seboreică se întâlnește foarte frecvent, mai ales la bărbați și afectează calitatea vieții prin aspectul tegumentului și lăsarea pe haine de culoare închisă scuame albe.

Este produsă de ciuperca Malassezia ce există în mod normal pe piele. La anumite persoane există o creștere a numărului acestei ciuperci și/sau un răspuns imun exagerat din partea pielii la această creștere. Drept urmare va apare inflamație caracterizată prin apariția unor zone roșii și scuame. Stresul și vremea rece agravează aceste mainfestări. Mătreața este considerată o formă ușoară de dermatită seboreică.

Localizarea la nivelul scalpului se asociază cu căderea părului iar localizarea la nivelul pavilionului urechii poate determina apariția de afecțiuni otice.

Tratamentul constă în folosirea de substanțe topice cu rol antimicotic care să scadă cantitatea de Malassezia.

Înțeleg că este o afecțiune care vă afectează calitatea vieții, însă experiența pe care o am vă va ajuta să țineți afecțiunea sub control.

Contactați-mă azi, pentru a afla cum vă pot ajuta.

Nu ai niciun produs în coș.