Cancerul cutanat

Cancerul cutanat este cea mai frecventă formă de cancer. În timp ce majoritatea cancerelor de piele sunt ușor de tratat și de vindecat, unele pot fi foarte grave și pot pune viața în pericol, dacă nu sunt detectate la timp. Vă preocupă alunițele sau ați observat formațiuni neobișnuite de piele? Contactați-mă azi, pentru a afla cum vă pot ajuta.
Carcinomul bazocelular
Este determinat de expunerea cronică la soare. Poate să apară sub forma unei leziuni care sângerează și nu se vindecă. Se localizează cel mai frecvent la nivelul feței. Atunci când se localizează la nivelul trunchiului apare ca o zonă roșie cu sau fără zone de pigment.

Este tipul de cancer cutanat care are tratament curativ.
Carcinomul spinocelular
Carcinomul spinocelular este o tumoră cutanată malignă, care apare de obicei pe zonele expuse la soare. Apare de obicei ca o zonă ridicată, acoperită de scuamă, crustă, cu o bază roșie inflamată. Uneori poate șă fie dureros iar alteori sângerează sau apare ca o rană.

Acest tip de cancer de piele poate metastaza pe cale limfatică afectând ganglionii și pe cale hematogenă afectând alte organe precum ficatul sau plămâni. Prin urmare, este important să vă adresați, pentru orice leziune de pe piele, care nu se vindecă, medicului dermatolog cât de repede posibil.
Melanomul
Este forma de cancer cutanat cea mai agresivă. El apare sub forma unei noi alunițe sau prin modificarea aspectului unei alunițe preexistente. Dacă nu este excizat la timp poate metastaza limfatic și în alte organe.

Este important să vă adresați medicului dermatolog dacă observați o astfel de modificare. Identificat precoce poate să fie curabil.

Nu ai niciun produs în coș.