Dermatita seboreică a copilului este o afecțiune autolimitantă. Apare în primul an de viață datorită persistenței hormonilor materni la care se adaugă colonizarea cu Malassezia. Se caracterizează prin scuame gălbui și zone roșii la nivelul feței, scalpului și pliuri. Tratamentul constă în aplicarea de emoliente și antimicotice.
Contactați-mă azi, pentru a afla cu ce vă pot ajuta.
Apare de obicei între 3 și 6 luni și se produce ca urmare a hormonilor androgeni. Este mai frecventă la băieți și poate să aibă evoluție până la 3 ani. Poate, de asemenea, să reapară la pubertate. Se caracterizează prin apariția de comedoane (puncte negre, albe) și leziuni inflamatorii (papule, pustule).
Această afecțiune necesită tratament deoarece lasă cicatrici. Am experiență în tratarea acneei chiar foarte severe și înțeleg impactul pe care îl poate avea.
Contactați-mă azi, pentru a afla cu ce vă pot ajuta.
Este o afecțiune care apare la câteva luni de la naștere. Se caracterizează prin prurit la care se adaugă cel puțin 3 manifestări: piele uscată, istoric personal sau familial de alergii, zone de roșeață (față, pliuri), debut sub vârsta de 2 ani. Se poate asocia cu alte alergii: alimentară, respiratorie și cu alte afecțiuni. Evoluția este una cronică cu perioade de agravare, de obicei determinată de factori externi.
Știu că, pe lângă faptul că produce mâncărime, eczema poate afecta somnul și calitatea vieții și poate avea un impact psihologic semnificativ însă, cu siguranță vă pot ajuta, mai ales că această afecțiune a fost subiectul meu pentru teza de doctorat.
Contactați-mă azi, pentru a afla cu ce vă pot ajuta.
Este o leziune determinată de virusul papiloma uman. Virusul se transmite prin contactul cu leziunile sau cu obiectele. Acest virus îl contactăm toți, de obicei în copilărie. Momentul în care contactăm acest virus nu corespunde neapărat cu momentul apariției leziunii. Leziunile se localizează frecvent la nivelul mâinilor și picioarelor. Pot să fie însoțite de durere. Tratamentul constă în aplicarea de diverse soluții locale sau proceduri medicale.
Contactați-mă azi, pentru a afla cu ce vă pot ajuta.
Este o infecție virală determinată de virusul molluscum contagiosum. Leziunile sunt de culoare albă și conțin în interior un material care este infectant. Afecțiunea se transmite prin contactul cu acest material infectant. Tratamentul constă în aplicarea de soluții topice sau proceduri medicale.
Deși nu este o afecțiune gravă este totuși contagioasă.
Contactați-mă azi, pentru a afla cu ce vă pot ajuta.
Se caracterizează prin prezența de zone rotunde fără păr, localizate mai ales la nivelul părului de pe cap, dar poate sa afecteze orice zonă cu păr. De obicei această afecțiune este declanșată de un factor emoțional. Este o afecțiune autoimună în care se secretă anumite substanțe care determină căderea părului. Tratamentul constă în stimularea firelor de păr să crească și poate să fie făcut cu soluții locale. În cazurile extinse este nevoie de terapie sistemică.
Alopecia areata poate avea impact psihologic și poate afecta calitatea vieții. De-a lungul timpului mi-am dezvoltat experiență în tratamentul acestei afecțiuni.
Contactați-mă azi, pentru a afla cu ce vă pot ajuta.
Alunițele la copii, în general, nu ar trebui să ne îngrijoreze. Pot să fie prezente la naștere sau să apară în timpul copilăriei sau adolescenței. Pe măsură ce copilul crește, ele se pot mări. Semnele de îngrijorare care să vă determine să vă prezentați la medicul dermatolog cu copilul sunt:
- aluniță modificată în sensul în care a crescut brusc sau arată diferit de celelalte alunițe;
- aluniță reliefată, margini neregulate sau mai multe nuanțe de culoare;
- aluniță care sângerează;
- alunițe multe, ce necesită monitorizare;
- alunițe de dimensiuni mari peste 15 cm prezente la naștere sau imediat după.
Este important să știți că, arsurile solare la copil cresc riscul de apariție a cancerului cutanat. De aceea, este recomandat să nu vă expuneți copiii la soare în intervalul 10 - 17.
Contactați-mă azi pentru a afla cum vă pot ajuta