Este o afecțiune cronică cu un important impact social și emoțional. Apare frecvent la pubertate însă poate să apară și la copil și la vârsta adultă.
Cauza apariției acneei constă în obstruarea orificiului de eliminare a glandelor sebacee, creșterea secreției de sebum, proliferarea unei bacterii care există pe piele (Propionibacterium acnes) și apariția inflamației. În anumite cazuri, la femeie, se poate asocia cu afecțiuni hormonale, situație în care se însoțește de tulburări ale ciclului menstrual și pilozitate excesivă. De asemenea, anumite medicamente pot induce apariția unor erupții acneiforme. Folosirea de produse de îngrijire a feței, neadecvate pot să favorizeze apariția acneei.
Clinic se caracterizează prin prezența de comedoane (puncte negre, albe), leziuni inflamatorii (papule, pustule), noduli și chisturi. Acestea se localizeaă la nivelul feței și toracelui.
În funcție de leziunile care predomină, există acnee comedoniană, inflamatorie și nodulo-chistică iar în funcție de numărul de leziuni acneea este ușoară, moderată și severă.
Tratamentul este în funcție de forma clinică, gradul de severitate și localizare. Constă în tratament local, sistemic și diverse proceduri medicale (peeling chimic, laser). Țin să precizez că procedurile medicale singure nu constituie tratamentul acneei. Ele se adaugă tratamentului medicamentos. Tratamentul acneei se realizează pentru o perioadă îndelungată de timp. Abordarea neprofesioanală a acestei afecțiuni sau lipsa tratamentului duce la apariția de cicatrici.
Cicatricile postacneice se pot ameliora prin diverse proceduri de dermato-estetică însă cel mai bine este să se prevină apariția lor.
Înțeleg că acneea vă afectează pielea și încrederea în sine, tocmai de aceea vă asigur că am experiență în tratarea acneei chiar foarte severe și înțeleg impactul pe care îl poate avea.
Contactați-mă azi, pentru a afla cum vă pot ajuta.