Chirurgia cancerelor cutanate

Cel mai important după diagnosticul unui tip de cancer cutanat este chirurgia acestuia. Spun acest lucru deoarece este bine să se respecte anumite recomandări ale ghidurilor medicale legate de marginile cu care este bine să fie îndepărtat un cancer de piele. Este important ca acestea să nu fie îndepărtate cu margini foarte mici deoarece riscul de excizie incompletă sau reapariție este mare. De asemenea, se recomandă să nu existe exicizie nici cu margini foarte mari, deoarece în anumite situații în care cancerul este în stadiu mai avansat nu se poate face evaluarea ganglionilor.

Așadar, respectând întotdeauna ghidurile medicale, în experiența mea de 16 ani nu am avut nici o recidivă a cancerelor excizate. Mai mult îmi monitorizez periodic pacienții astfel încât în cazul în care mai apare un alt cancer cutanat acesta să îl depistez la debut.

Excizia chirurgicală se face cu anestezie locală și durează în medie 30 minute. Este nedureroasă putându-se simți la început doar ușoară usturime la injectarea anestezicului. După ce se scoate chirurgical fragmentul cutanat se trimite pentru examen histopatologic pentru a se efectua stadializarea tumorii.

În funcție de stadiul tumorii poate să mai fie nevoie de reexcizie chirurgicală (cu margini în funcție de un anumit marker histopatologic), evaluarea sistemului ganglionar și eventual metastaze. În această ultimă situație este nevoie de o echipă interdisciplinară formată din dermatolog, chirurg oncolog și medic oncolog.

De-a lungul anilor, am format o astfel de echipă cu persoane profesioniste în domeniul oncologiei, astfel încât după ce v-am diagnosticat și am excizat chirurgical să puteți continua evaluarea și tratamentul, în cazul unei forme de cancer mai avansate.

Contactați-mă azi, pentru a afla cum vă pot ajuta.​

Nu ai niciun produs în coș.