Eczema mâinilor

Eczema mâinilor este o afecțiune foarte frecventă. Poate fi tranzitorie, de scurtă durată sau poate avea o evoluție cronică și să dureze ani de zile. Are un impact important asupra calității vieții interferând cu activitățile zilnice.

Cauzele care determină eczema mâinilor sunt: contactul frecvent cu apa, cu substanțele chimice dure, săpunuri și detergenți. Acestea produc o dermatită iritantă de contact caracterizată prin zone roșii, piele uscată, prurit și senzație de usturime.

Contactul pielii cu alergeni precum parfumuri, metale, piele poate provoca eczemă la persoanele cu alergie la aceste substanțe. Aceasta se numește dermatită de contact alergică și constă în apariția de zone roșii cu vezicule atât pe zona în care s-a venit în contact cât și la distanță. Se asociază cu prurit și câteodată edem.

Transpirația excesivă sau contactul cu diverse substanțe produc eczema dishidrotică. Apar leziuni la nivelul fețelor laterale ale degetelor reprezentate de papule, vezicule și descuamare însoțite de prurit.

Tratametul constă în evitarea contactului cu diverse substanțe prin protejarea mâinilor cu mânuși și tratamentul local al leziunilor. În cazurile grave se instituie tratament cu sistemic.

Contactați-mă azi, pentru a afla cum vă pot ajuta.

Nu ai niciun produs în coș.